به گزارش پایگاه خبری اقتصاد خزر – آیت الله فلاحتی امام جمعه رشت با اشاره به ایجاد خطوط پردازش کود آلی رشت و همچنین عملیات دیواره سازی و خاکریزی در سراوان که در ماههای اخیر صورت گرفته اشاره داشتند: این حجم از اهمال در دولتهای پیشین در رابطه با مهار پسماندها و پسآبهای گیلان عجیب و به نوبه خود میتواند محل سوال از مسئولان استانی وقت باشد.
نماینده ولی فقیه در رشت توضیح داد: متاسفانه شاهد بودیم ، درچند دهه اخیـر، در منطقه سراوان رشت، ارتفاع زباله تا صد متر هم رسید؛ تا جایی که این همه انباشت زباله در آستانه ریزش به رودخانه های شهر بود!!
امام جمعه رشت در ادامه گفتند: جای خوشحالی است که مسئولان مدیریت شهری رشت طی ماه های گذشته، با بکار گیری نیروهای متخصص در این حوزه و با حمایت های دولتی در امر ساماندهی انواع پسماندهای گیلان موفق عمل کرده اند.
نماینده ولی فقیه در خطبه های نماز جمعه رشت اظهار داشت : به لحاظ خطیر بودن موضوع، لازم است در این خصوص صحبت شود که هم اکنون در سراوان رشت در زمینه مهار پسماندها و زباله ها، در بخش تفکیک زباله، لوله گذاری و جداسازی شیرابه، تخمیر زباله های تر و هدایت به خطوط پردازش کود آلی اجراهای خوب و موثری صورت گرفته است.
آیت الله فلاحتی افزود: هم اکنون با تلاش جوانان متخصص، روزانه حدود ۳۰۰ تن از زباله های شهر به کارخانه کود آلی وارد و در آنجا طی چندین مرحله، عملیات جداسازی انواع زوائد مانند شیشه و سایر اجزای غیر قابل بازیافت صورت گرفته و در نهایت، کودهای مرغوب و ارگانیک با نام کود آلی تولید میگردد که در صنعت کشاورزی مفید و قابل استفاده است.
امام جمعه رشت افزود: علاوه بر آن با راه اندازی دو خط جدید پردازش کود آلی ، بزودی شاهد افزایش ظرفیت ۵۰۰ تن دیگر و در مجموع ۸۰۰ تن تولید کود آلی روزانه در استان خواهیـم بود که این ظرفیت عظیم ساماندهی زباله، موفقیتی بزرگ در راستـای حفاظت از محیط زیست استان و کمک به احیاسازی دو رودخانه رشت بشمار میرود.آیت الله فلاحتی با اشاره به این موضوع که هنوز تصفیه خانه شیرابه های رشت فعال نشده، اظهار داشت: بنده طی بازدیدهایی که از دفنگاه زباله سراوان و عملیات مختلف خاکریزی و دیواره گذاری و خطوط پردازش کودآلی گیلان داشتم، مجموع عملیات صورت گرفته در مهار زباله های گیلان را بسیار وسیع و مطابق با مطالعات کارشناسانه دیدم.
امام جمعه رشت ضمن تقدیر از سازمانهای مرتبط و شهرداری رشت اشاره داشت: تفکیک زباله از مبـدأ بعنوان یک وظیفه اخلاقی و شهروندی، در حل معضلات ناشی از پسماندها موثر است و هر یک از شهروندان به سهم خود میتوانند با عملکرد خردمندانه، در کاهش تولید زباله روزانه و کمک به حل معضل پسماندهای رشت سهیم باشند.