شما اینجا هستید

اجتماعی » ماندگاری طرح نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی به عنوان الگویی موفق

به گزارش پایگاه خبری اقتصادخزر به نقل از روابط عمومی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گیلان؛ هادی حق‌شناس در جلسه شورای آموزش و پرورش گیلان در محل سالن اجتماعات آسایشگاه معلولان و سالمندان رشت، با بیان اینکه رشد منفی جمعیت در گیلان باعث تضعیف سیستم آموزشی و مدارس در گیلان می‌شود، اظهار داشت: در یک دهه اخیر ۱۴ هزار ولادت و ۱۶ هزار وفات در استان به ثبت رسیده که نشان دهنده شرایط نامطلوب در این حوزه است.

وی با اشاره به نقش مهم آموزش و پرورش در تعلیم و تربیت آینده سازان کشور گفت: این نهاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش مهم و بسزایی دارد و باید به درستی در این حوزه نقش‌آفرینی کند.

نماینده عالی دولت در گیلان افزود: آموزش و پرورش بهترین بستر برای کاهش آسیب های اجتماعی است؛ در این ارتباط آموزش مهارت‌های زندگی و توانمندسازی دانش‌آموزان باید مورد توجه قرار گیرد.

دکتر حق شناس با تاکید بر ضرورت کارآمدی آموزش و پرورش و با توجه به نقش مهم این مجموعه در تعلیم و تربیت آینده سازان کشور اضافه کرد: کارآمدی آموزش و پرورش موجب می‌شود آسیب های اجتماعی به حداقل ممکن برسد.

وی تاکید کرد: در کنار مجموعه مهم و تاثیرگذار آموزش و پرورش باید سایر دستگاه‌ها با اثربخشی و همکاری موثر در به حداقل رساندن آسیب های اجتماعی نقش خود را ایفاء کنند.

استاندار گیلان با تأکید بر تعیین تکلیف مدارس در شهرک‌های صنعتی و همچنین واحدهای کانسکی هشت شهرستان استان، افزود: در شهرک‌های صنعتی هنرستان‌های حوزه صنعت وجود دارد که به پرورش نیروهای متخصص در این حوزه کمک شایانی خواهد کرد.

حق‌شناس در ادامه با اشاره به لزوم واگذاری مدارس بلااستفاده به بخش خصوصی اضافه کرد: طبق قانون اگر دانش‌آموزان مدرسه‌ای تا ۱۰ سال آینده به حد نصاب نمی‌رسد، باید در قالب مولدسازی به بخش خصوصی برای فعالیت در حوزه گردشگری واگذار شود تا با سرمایه‌گذاری ضمن جذب و اسکان گردشگر به توسعه سرانه آموزشی کمک شود.

وی با تاکید بر اینکه باید برای رفع کمبودهای آموزشی در مدارس تلاش شود، بیان کرد: یکی از دلایل وجود آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان کمبود زیرساخت‌های آموزشی است که باید برای رفع مشکلات در این حوزه تلاش شود.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به نقش مهم مجتمع شوق زندگی(مجتمع شناسایی و کاهش آسیب های اجتماعی در کودکان و نوجوانان) برای حل مشکلات دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف اضافه کرد: سرانه آموزشی گیلان در حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری باید توسعه یابد؛ توجه به این مهم در کاهش مشکلات دانش‌آموزان بسیار کمک می‌کند.

در ادامه مهندس علی دقیق مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گیلان هم در این نشست با بیان اینکه طرح نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم که با تدبیر ریاست محترم جمهور و با هدف افزایش مشارکت عمومی برای رفع مسائل کشور در حوزه فضاهای آموزشی اجرا و عملیاتی شده و به عنوان الگویی موفق، ماندگار خواهد بود.

وی با بیان اینکه نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی در مرحله اول اقدام به ساماندهی مدارس سنگی و کانکسی می نماید، اظهار کرد: از ۳۲۰۰ فضای آموزشی استان، ۸۰ درصد مدارس مقاوم و مستحکم هستند.

دقیق با بیان براساس قانون در مجتمع‌های بالای ۲۰۰ واحد مسکونی باید فضای آموزشی احداث شود اینکه افزود: در طرح‌های مسکن مهر استان ۵۰ درصد فضاهای آموزشی توسط اداره کل نوسازی مدارس و ۵۰ درصد توسط اداره کل راه و شهرسازی باید احداث شود.

مدیرکل نوسازی مدارس گیلان با اشاره به ابلاغ نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزش و پرورش با هدف محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی، تصریح کرد: در این راستا اولین هدفگذاری حذف مدارس سنگی، کانکسی و … بود و نگاه این است که با مشارکت مردم و نهادیهای خیری این این طرح را اجرا نمائیم.

دقیق گفت: در این طرح در استان ۴ مدرسه کانکسی بالای ۱۰ دانش آموز در تالش، رودسر و دیلمان، ۱۷ مدرسه تخریبی با ۷۷ کلاس درس و ۱۴ پروژه مدرسه نیمه تمام با ۸۳ کلاس درس در دست اجرا داریم.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

اقتصاد خزر | آخرین اخبار گیلان