اقتصادخزر-مسعود صادقی خمامی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در خصوص میزان مصرف روزانه برق در استان اظهار کرد: در ایام اخیر در بازه زمانی ۲۰ دیماه تا اول بهمنماه متوسط مصرف انرژی شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان طی شبانه روز بالغ بر ۵/۱۷ میلیون کیلووات ساعت بوده است.
وی با بیان اینکه بیشینه مصرف لحظهای شرکت(پیک) در حدود ساعت ۲۰ و به میزان حدود ۹۵۰ مگاوات میرسد که بین ۹۲۰ تا ۹۵۰ مگاوات متغیر است، افزود: بیشترین مصرف در بخشهای خانگی و تجاری به میزان ۷۴ درصد کل مصرف شرکت توزیع برق استان است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان با بیان اینکه با تشکیل کارگروه پایش و مدیریت مصرف در ستاد این شرکت، پایش دقیق مصرف برق در حال انجام است، گفت: در مورد ادارات دولتی طرح پایش ادارات از ۶ آذرماه به صورت میدانی و تحلیل مصرف با نرم افزار پایش هر روزه اجرا شده و تاکنون بالغ بر۶٠٠ اخطار کتبی، ٢٠٠٠ پیامک هشدار، ۶۵٠٠ پیامک دعوت به رعایت الگوی مصرف و ۶٩ دستور قطع برق صادر شده است.
صادقی خمامی با بیان اینکه مدیریت بار اداری در حدود ۱۰ مگاوات در هر روز برآورد میشود، تصریح کرد: برنامه مدیریت بار صنایع هم همچنان در حال اجراست. صنایع بزرگ و انرژی بر با مصرف ۲ مگاوات و بالاتر مدت ۷۲ ساعت در هر هفته و مابقی صنایع (با مصرف کمتر از ۲ مگاوات) مستقر در داخل و خارج شهرکهای صنعتی مدت ۴۸ ساعت مشمول مدیریت بار ۹۰ درصدی هستند.
وی با تأکید بر اینکه کم هزینهترین راه برای حل مشکلات ناترازی انرژی در کشور بهینه سازی و مدیریت مصرف است که نیاز به همراهی همه آحاد جامعه دارد، افزود: تنظیم دمای محیط در بازه دمای آسایش بین ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتی گراد، خاموش کردن لامپهای اضافی، استفاده از لامپهای LED به عنوان جایگزین لامپهای گازی، مدیریت مصارف روشنایی و استفاده حداکثری از روشنایی روز در منازل و محیط کار از جمله راحتترین راهها برای مدیریت مصرف برق و گاز در زمستان هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان با اشاره به بارگذاری برنامه هفتگی مدیریت اضطراری بار در سایت شرکت توزیع برق گیلان، گفت: مشترکین میتوانند با ورود به گزینه مدیریت اضطراری بار و وارد کردن شناسه ۱۳ رقمی قبض برق خود و یا در نرم افزار «برق من» به صورت روزانه، در جریان برنامه قطعی برق منطقه خود قرار گیرند.
صادقی خمامی ضمن قدردانی از همکاری مشترکین در مدیریت مصرف گفت: افزایش مصرف انرژی موجب بروز برخی مشکلات در تامین برق پایدار میشود و چالشهایی را برای حوزههای مختلف به وجود میآورد، لذا ضرورت دارد مشترکین با صرفه جویی و مدیریت مصرف، به کاهش مشکلات تامین برق پایدار و مستمر کمک کنند.
وی با بیان اینکه به منظور توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بر اساس قانون جهش تولید، پیشبینی شده که سالانه یک درصد به میزان تامین انرژی صنایع، انرژی برق از انرژی تجدیدپذیر افزوده شود، افزود: مطابق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین کنند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد برسد.