به گزارش پایگاه خبری اقتصادخزر به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در سی و دومین جلسه کمیته هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور که با حضور مشاور اقتصادی رئیس جمهور و معاون وزیر کشور در سالن شهید رجایی وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به ۱۱ سفر استانی صورت گرفته گفت: در همه سفرها در دیدار با استانداران و فرمانداران بر پیگیری ویژه اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان، کمیته ستاد مناسب سازی، شورای سالمندان و شورای مشارکت های مردمی در استان تاکید شد.
وی با اشاره به وظایف قانونی و انسانی برای دسترس پذیری جامعه برای همگان گفت: جامعه دوستدار انسان مهمترین مولفه آن جمعه دوستدار افراد دارای معلولیت است.
دکتر حسینی با بیان اینکه میزان شیوع معلولیت در جهان بر اساس اعلام نهادهای بین المللی ۱۵ درصد است تشریح کرد: پیمایش ملی وسیعی در سازمان بهزیستی در ۱۹ استان و ۲۸۰ هزار خانوار صورت گرفته که در خاورمیانه و آسیا مهمترین پژوهشی است که تعداد و ویژگی های افراد دارای معلولیت را تعیین می کند.
وی شیوع معلولیت در ایران را ۱۱ درصد اعلام کرد و ادامه داد: براساس پژوهش صورت گرفته ۹.۵ میلیون فرد دارای معلولیت و به همین میزان یعنی ۹.۸ میلیون سالمند در کشور وجود دارد.
دکتر حسینی تاکید کرد: ویژگی حکمرانی این است که فضا و محیط برای سالمندان و افراد دارای معلولیت و سایر افراد دسترس پذیر شود که این وظیفه ستاد و دستگاه های دیگر است.
گیلان بالاترین و قم کمترین مناسب سازی در مجتمع های بین راهی
رییس سازمان بهزیستی کشور در این نشست به پایش ۱۰۲۲ پایانه بین راهی در کشور اشاره کرد و گفت: ۲۵ استان و ۴۰۰ شهرستان با همکاری ۴۸۰ کارشناس در شاخص های پارکینگ ویژه افراد دارای معلولیت، فضای بهداشتی مناسب، سطوح شیب دار و … پایش شدند که بر اساس آن کمتر از ۴۳ درصد شاخص ها در این مجتمع ها محقق شده است. استان گیلان بالاترین و استان قم کمترین میزان مناسب سازی در مجتمع های بین راهی را داشته اند.
دکتر حسینی با تاکید بر لزوم تدوین استانداردهای ملی برای مناسب سازی مجتمع های بین راهی گفت: لازم است این گزارش به استانداران، وزارتخانه ها، کمیته هماهنگی قانون حمایت از حقوق معلولان جهت ارتقای شاخص ها ارسال شود.
۸۵ درصد نواقص مناسب سازی ایستگاه های قطار رفع شده است
دکتر غلامرضا رضایی فر رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در دبیرخانه گفت: سال گذشته ۸۶ ایستگاه راه آهن در سراسر کشور با شاخص های مناسب سازی پایش شدند و پس از اعلام این گزارش ۸۵ درصد نواقص رفع شد.
وی همچنین گفت: بسیاری از مجتمع های بین راهی پس از ابلاغ قانون حمایت از حقوق معلولان ساخته شده اند و اصول مناسب سازی را رعایت نکرده اند که این نشان دهنده آن است نظارت مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است.
در این نشست همچنین گزارش ستاد مناسب سازی استان فارس، گزارش نهضت زبان اشاره، گزارش انجمن اتیسم ایران ارائه شد.