به گزارش پایگاه خبری اقتصاد خزر به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان،در آئین افتتاح این پروژه مهدیزاده ضمن خیرمقدم به حاضرین و تشکر از تمام مسئولین به جهت همراهی در اجرای این طرح بزرگ،خاطرنشان کرد: نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی حمایتی یک پروژه مهم و چند بعدی است زیرا هم جنبه حمایتی و درآمدزایی برای مددجویان محترم دارد و هم اینکه به فرآیند تولید و تامین برق کمک می کند و ازسوی دیگر باتوجه به تامین از منبع انرژی خورشیدی؛ فاقد آلایندگی است و به حفظ محیط زیست یاری می رساند.
وی ضمن تاکید بر ضرورت حرکت به سوی انرژی های پاک و تجدید پذیر گفت: زحمات شرکت ساتبا در اجرای این طرح شایسته تقدیر است و برخلاف این نظر که انرژی خورشیدی در استان گیلان پاسخگو نخواهد بود، با محاسبات علمی مشخص شد که استان گیلان و به ویژه شهرستان رودبار نیز زمینه مساعدی برای احداث و بهره برداری از پنل های خورشیدی به منظور تامین برق را دارد.
مدیرعامل توزیع برق گیلان افزود: نگاه به انرژی های نو باید تسری پیدا کند و رویکرد وزارت نیرو و شرکت توانیر نیز در سالیان اخیر نشان دهنده اهمیت و جایگاه این موضوع مهم در فرآیند تولید برق است.
همچنین در این آئین جعفر محمد نژاد سیگارودی مدیرکل دفتر مدیریت طرح های تجدید پذیر ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی) اظهار داشت: این طرح حاصل یک تلاش جمعی از دستگاه اجرایی استان و بخش خصوصی است که چراغ توسعه انرژی های تجدید پذیر را در استان گیلان روشن کرده است.
وی افزود: این طرح در راستای مصوبه و ابلاغ معاون اول رئیس جمهوری و با همکاری نهادهای حمایتی و وزارت نیرو اجرا شد تا هم کمک رسان این قشر از جامعه و هم صنعت برق کشور باشد.
محمد نژاد گفت: بهره برداری از این پروژه موجب تغییر نگاه و رویکرد به مبحث احداث نیروگاه های تولید برق تجدید پذیر در استان گیلان خواهد شد زیرا بر خلاف تصورات موجود، گیلان به ویژه در جنوب استان ظرفیت مناسبی در تامین برق تجدید پذیر به دلیل هوای پاک، تابش خوب آفتاب و وزش باد دارد و این فراخوان بسیار مناسبی برای بخش خصوصی و سرمایه گذاران است.
وی ضمن اشاره به سبقه تامین برق از محل انرژی های تجدید پذیر در کشور، خاطرنشان کرد: این یک اصل و ضرورت اجتناب ناپذیر است که آینده تامین برق کشور باید از محل انرژی های تجدید پذیر باشد زیرا از لحاظ شرایط ناترازی تولید و مصرف برق و مباحث محیط زیستی امکان ادامه روند فعلی بسیار دشوار خواهد بود.
محمدنژاد افزود: شاید در نگاه اول بهنظر برسد که توجهبه انرژیهای تجدیدپذیر مثل انرژی بادی و خورشیدی توسط کشورهایی صورت میگیرد که از منابع انرژی فسیلی برخوردار نیستند؛ اما در ادامه با دقت به برنامه کشورهایی که حتی دارای منابع فراوان انرژی فسیلی هستند، مشاهده میشود که آنها نیز با اهداف دیگری در پی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر هستند، زیرا هم امنیت انرژی را فراهم کنند و در سبد تامین انرژی خود منابع دیگری داشته باشند و هم اینکه توجه ویژهای به حفظ محیطزیست داشته باشند.
مدیرکل دفتر مدیریت طرح های تجدید پذیر ساتبا در پایان گفت: امیدواریم که در کنار توسعه بهرهورانه از منابع انرژی فسیلی بتوانیم از منابع تجدیدپذیر بیشتری نیز استفاده کنیم چراکه، هرچقدر سهم انرژیهای تجدیدپذیر در سبد انرژی کشور افزایش پیدا کند، ضمن حفظ محیطزیست و تامین امنیت پایدار انرژی، میتوان از منابع ارزشمند فسیلی برای تولید هزاران فراورده نفتی که ارزش اقتصادی بهتری برای توسعه زیرساختها ایجاد میکند بهرهبرد.
گفتنی است در این آئین طهمورث عموپور فرماندار رودبار، حجت الاسلام علی اکبر بابایی امام جمعه لوشان و جمعی دیگر از مسئولین استان و شهرستان رودبار حضور داشتند و طی آن اولین نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی حمایتی مددجویان به تعداد ۲۸ سامانه با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال در استان به افتتاح و بهره برداری رسید.