به گزارش پایگاه خبری اقتصاد خزر به نقل از مدیریت ارتباطات شهرداری رشت، مصطفی ده پهلوان به وجود بعضی غذاهای فراموش شده در جشنواره غذای گیلان «گیله خوراک» اشاره کرد و افزود: تجربه زیستی چراغ راه آینده محسوب می شود و در این راستا ۳۵۰ غذای گیلان ثبت ملی شده است.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور با اشاره به سخن شیخ الرئیس ابوعلی سینا مبنی براینکه «غذای ما دوای ما، دوای ما غذای ما»، تصریح کرد: غذاهای گیلان ریشه در زیست بوم این منطقه دارد.
ده پهلوان بر شناخت میراث به جا مانده از نیاکان مان تاکید کرد و گفت: کاربرد میراث فرهنگی ملموس و ناملموس می تواند هویت، تفنن، بستری برای گردشگری و زندگی مسالمت آمیز بشر با طبیعت را حفظ کند.
وی با اشاره به خشک شدن دریاچه ارومیه، بیان کرد: امر مذکور نشان می دهد که نتوانستیم از میراث تجربه زیستی گذشته خود به خوبی بهره ببریم.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور، فرهنگ گیلان را مجذوب کننده همه دانست و تصریح کرد: موسیقی، پوشاک، طبیعت تا هم جوشی بین گیلانی ها را می توانیم مشاهده کنیم و در این راستا غذا و خوراک می تواند سفیر خوبی برای گیلان باشد.
ده پهلوان با قدردانی از اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار رشت، استاندار گیلان و تمام کسانی که در پاسداشت هشتمین ثبت جهانی رشت به عنوان شهر خلاق خوراک تلاش کردند، یادآور شد: زمانی می توانیم میراث کشور را به درستی حفظ کنیم که میراث فرهنگی پشتوانه مردمی داشته باشد.