به گزارش پایگاه خبری اقتصاد خزر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( وب دا ) ؛ دکتر مریم شاهرخی- مدیر اداره نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن حضور در برنامه زنده «صبح تازه» شبکه استانی باران به بررسی مصرف منطقی داروها و مکمل های دارویی پرداخت.
دکتر شاهرخی در این برنامه ، ضمن اشاره به مصرف خودسرانه دارو و مکمل های دارویی، اظهار داشت: مصرف بیرویه و خودسرانه دارو در کشور ما تا حدودی بالا است و در برخی موارد موجب بروز تداخلات دارویی میشود که این مهم ، نه تنها هزینههای زیادی را به نظام سلامت تحمیل میکند بلکه میتواند در برخی موارد خطرناک و تهدیدکننده حیات بیماران نیز باشد.
وی ادامه داد ؛ تداخلات دارویی از پیامدهای مصرف خودسرانه دارو توسط بیماران است که میتواند موجب آسیبهایی به بیمار در اثر تداخلات فراوان دارو با دارو و یا حتی دارو با غذا شود.
مدیر اداره نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه تصریح کرد ؛
خود درمانی ، رفتاری است که طی آن شخص سعی می کند بدون کمک و نظر پزشک، بیماری یا مشکل سلامتی خود را درمان کند.
وی تاکید کرد ؛ اگرچه مصرف دارو در چرخه سلامت و بهداشت از مهمترین ارکان درمان بیماری ها است، اما مصرف بی رویه و خودسرانه دارو یا خوددرمانی با توجه به گسترش ابعاد آن از مشکلات مهم بهداشتی محسوب می شود.
دکتر شاهرخی همچنین با اشاره به مقاومت آنتی بیوتیکی و نتایج زیان بار آن ، افزود ؛ باید در نظر داشته باشیم که آنتی بیوتیک را فقط با تجویز پزشک مصرف و دوره درمانی آن را نیز کامل کنیم چون مصرف بیرویه و نادرست آن، موجب ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی می شود.
وی در پایان ، یادآور شد؛ عرضه و نگهداری مکمل های دارویی و غذایی باید در داروخانه ها و مصرف آن ها نیز حتما با مشاوره پزشک یا داروساز ، باشد.