مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان عنوان کرد: بزرگترین پیامی که حضور آقای حجت الاسلام سلیمانی در گیلان و در این همایش میتواند برای ما داشته باشد در کنار استفاده از فرمایشات و رهنمودهایشان، این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به این طرح و رویداد چشم انداز بلندی را برای خود ترسیم کرده و به دنبال اتفاقات بزرگ و اثرگذار است. ثقتی با بیان اینکه در گفتمان فرهنگی دولت، مردم نقش آفرین هستند تصریح کرد: باور ما این است که در گفتمان فرهنگی دولت سیزدهم، دولت ایران قوی و دولت مردمی بحث عدالت فرهنگی در رأس قرار دارد و در کنار آن هم مردم محور بودن این گفتمان مورد توجه است به بیان دیگر اتفاقات و راهبریهای بزرگ بایستی توسط خود مردم صحنهگردانی و ترویج شود. وی نقش تسهیلگری، حمایت و پشتیبانی دولت و حاکمیت در امر فرهنگ را مورد تاکید قرار داد و افزود: در طرح چهره به چهره که یکی از اتفاقات بزرگ نظام اسلامی است، خود مردم و عناصر فعال فرهنگی تأثیرگذار خواهند بود، از طرفی گیلان در بسیاری از مؤلفههای فرهنگ و هنر نظیر سینما، تئاتر، قرآن و دین و کانونهای مساجد به عنوان استان پیشرو محسوب میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان افزود: تقدیم هشت هزار شهید در دوران هشت سال دفاع مقدس با وجود فاصله هزاران کیلومتری با مناطق مرزی کشور، استقرار و تشکیل اولین حکومت شیعی توسط برادران آل بویه در گیلان یا انقلاب بزرگ و به تعبیر مقام معظم رهبری انقلاب مینیاتوری میرزا کوچک جنگلی از جمله افتخارات بی بدیل این خطه به شمار میرود. ثقتی با تاکید بر اینکه مردم گیلان همچنان به نظام مقدس اسلامی وفادارند و پای آرمانهای انقلاب ایستادهاند گفت: در گیلان هنرمندانی داریم که به معنای واقعی کلمه هنرمندانی پیشرو هستند از سویی معتقدم اجرای طرح چهره به چهره به حوزه آسیبهای اجتماعی تاکید فراوانی دارد و حتما آثار درخشانی بر جای خواهد گذاشت. وی حساسیت هنرمندان گیلانی روی مباحث فرهنگ عمومی و آسیبهای اجتماعی و اجرای نمایشها و تئاترهایی با این مضامین را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: در حوزه گفتمان انقلاب، رویکرد جدید دولت مردمی و انقلابی و متعاقبا رویکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان این است که میخواهیم بدون لکنت از جریان و اهداف انقلاب دفاع و حمایت کنیم زیرا باور داریم درخت انقلاب فراختر و گستردهتر از همه باورها و گفتمانهاست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه همه میتوانند زیر چتر انقلاب اسلامی تنفس کنند و از فضای عطرآگین حوزه فرهنگ و تفکر انقلاب ناب حیات داشته و استفاده نمایند اضافه کرد: انقلاب تنها متعلق به یک جریان، گروه و باور و اندیشه نیست بلکه همه میتوانند زیر چتر انقلاب حضور داشته باشند و رویکرد فرهنگی دولت سیزدهم نیز همین هدف را دنبال میکند. ثقتی اذعان کرد: با آغاز به کار دولت سیزدهم و رئیس جمهور مردمی شور و انگیزه فراوانی در کشور شکل گرفته است و همین امر میتواند بسترساز بسیاری از اتفاقات خوب و اثربخش خاصه در حوزه فرهنگ و هنر و ترویچ گفتمان انقلاب اسلامی باشد. وی در ادامه به برخی از مشکلاتی که در مسیر بهرهبرداری و افتتاح رسمی تالار مرکزی شهر رشت رخ داد، اشاره کرد و یادآور شد: خوشبختانه به همت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم با در اختیار قرار گرفتن تالار مرکزی شهر فرصت خوبی نصیب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان شد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با تاکید بر اینکه قرار است در راستای رفع یکسری نواقص بحث واگذاری تالار مرکزی شهر رشت به بخش خصوصی تا دو سال مطرح نشود عنوان کرد: هزینه نگهداری تالار که بسیار سرسام آور است توسط استانداری گیلان و سازمان برنامه و بودجه تامین شد شهرداری رشت هم که در مقابل اداره کل ارشاد بود، در کنار ما قرار گرفت و خیلی از اختلافات گذشته حل شد. ثقتی با بیان اینکه اختلافات بین شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به صورت ریشهای و بنیادین هم تا چند صباح دیگر حل و فصل میشود تصریح کرد: هفته گذشته تالار مرکزی شهر رشت در قالب یک رویداد سینمایی بازگشایی شد و این بزرگترین هدیهای بود که دولت خدمتگذار به مردم، هنرمندان و فرهیختگان گیلان داد. وی ظرفیتهای موجود در تالار مرکزی شهر رشت را بسیار خوب ذکر کرد و در تشریح بیشتر این مطلب ابراز داشت: تالار مرکزی شهر رشت دارای چهار سالن است و با افتتاح آن بیش از بیست هزار متر مربع فضای فرهنگی به سرانه استان گیلان افزوده شد و یقینا این مکان با چنین ظرفیتی میتواند در حوزه فرهنگ و هنر علیالخصوص در حوزهای که دین در آن محوریت دارد به عنوان یک پایگاه خوب مورد استفاده قرار گیرد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان طلاق، اعتیاد، سرقت را از جمله آسیبهایی که در استان وجود دارد ذکر و خاطرنشان کرد: گیلان به نوعی پیرترین استان کشور نام گرفته است بنابراین بحث فرزندآوری در این استان از خط بحران هم گذشته و خانوادهها رغبت کمی نسبت به این موضوع دارند بنابراین میتوانیم از طریق اجرای طرح چهره به چهره روی چنین مباحثی متمرکز شویم و ضمن آسیبشناسی برای آسیبهای اجتماعی راه حل عملیاتی ارائه دهیم.