به گزارش پایگاه خبری اقتصاد خزر به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان؛ اسدالله عباسی (یکشنبه ۱۴۰۲/۸/۷) در جلسه دهیاران روستاهای گیلان با محوریت مدیریت تفکیک زباله از مبدا با تقدیر از تلاش و توجه فرمانداران و دهیاران استان در بخش مدیریت جامع پسماند گفت: فرمانداران و معاونان عمرانی باید کمبودها و حلقههای مفقوده در مقوله پسماند را برای دهیاران تامین کنند چون رفع موانع از وظایف نماینده عالی دولت در شهرستان است.
عباسی اضافه کرد: براساس تکلیفی که از سوی رئیس محترم جمهوری بعنوان فرزند گیلان و مسئول در استان برعهده دارم با بهره گیری از همه اندوخته ها و تجارب خود سعی کردم گره ای از گره های استان را با حل ابرچالش پسماند باز کنم زیرا گیلان بعنوان استان هدف گردشگری و برخوردار از مواهب طبیعی جنگل، کوه و دریا نباید با مشکلاتی از این دست مواجه باشد.
وی تصریح کرد: باید به این مقوله توجه ویژه داشت که مساله زباله و پسماند، سفرههای آب زیر زمینی را آلوده میکند و بازخورد آن در چرخه زندگی به خودمان باز می گردد؛ لذا باید دست در دست هم با نوآوری، استفاده از دانش روز و بهرهگیری از گروههای مردم نهاد معضل پسماند در استان را ساماندهی کرد.
وی یکی از امکانات در اختیار را تفکیک زباله از مبدا اعلام کرد و افزود: نزدیک هزار و ۱۰۰ روستا در این استان موفق شدند تفکیک زباله از مبدا را آغاز و یا اجرایی کنند؛ آمارها باید از سوی معاون عمرانی و سایر مسئولان مربوطه راستی آزمایی شوند، چراکه این گزارشات باید بر پایه مستندات واقعی باشد؛ لذا این آمار مورد راستی آزمایی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: مردم گیلان بسیار فرهیخته و دارای غنای فرهنگی بالا هستند که اگر بدانند تفکیک از مبدا در زندگی و رفاه آنها تاثیر گذار است قطعا در این خصوص همکاری می کنند؛ ما نباید همه مسائل را دولتی و نیازمند بودجه بدانیم این اقدامات با آموزش و فرهنگ سازی امکانپذیر است.
*اهتمام ویژه دولت مردمی و انقلابی برای حل مشکل پسماند گیلان
استاندار گیلان در ادامه درخصوص مشکل پیمانکاران تصفیه خانه شیرابه سراوان و نیروگاه زباله سوز رشت گفت: در سال ۹۲ قراردادی با پیمانکار TTS برای احداث و راه اندازی دستگاه زباله سوز در شهر رشت با ۴۰ میلیون یورو و ظرفیت ۶۰۰ تن منعقد شد و مقرر شد این نیروگاه ظرف ۲ سال راه اندازی شود اما پیمانکار با دریافت ۹.۶ میلیون یورو سهم دولت بخشی از کار را انجام داد.
وی یاد آوری کرد: در مورد تاسیسات تصفیه خانه شیرابه سراوان نیز ۷۵ میلیارد ریال با پیمانکار قرارداد منعقد شد اما این پیمانکار نتوانست حداقل انتظارات را برآورده کند و آیت الله دکتر رئیسی دستور خلع پیمانکار را داد؛ در مرکز کود آلی لاکان نیز در گذشته یک خط با ظرفیت ۵۰ تن راه اندازی شده بود که شرکت شهاب خودرو ۲ خط را راه اندازی کرد که روزانه ۶۰۰ تن از زباله شهر رشت را پردازش می کند؛ در صورت راه اندازی ۲ خط دیگر این مرکز می تواند روزانه هزار تن زباله را پردازش و به کود آلی تبدیل کند و ۴۰ درصد ریجکتی داشته باشد.
عباسی در ادامه از شناسایی ۱۰۰ نقطه آلوده رودخانههای زرجوب و گوهر رود در شهر رشت خبر داد و افزود: در بالادست این رودخانهها سایت زباله سراوان، زندان لاکان، شهر صنعتی رشت، سپید رود، مسکن مهر، بیمارستانها و فاضلاب رشت بلای جان این شهر شده اند لذا در این دولت ضمن شناسایی این نقاط عملیات اجرایی برای رفع مشکلات شناسایی شده را آغاز کرده ایم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر پروژه تصفیه خانه زندان لاکان به پایان رسیده و کار خود را آغاز کرده است؛ قرارداد تصفیهخانه شهر صنعتی نیز با بخش خصوصی بسته شده و این پروژه با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی، هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب از محل صندوق توسعه محیط زیست دارد؛ تصفیه خانه مسکن مهر نیز با ۸۰ درصد پیشرفت در خوشبینانه ترین حالت تا پایان سال به اتمام می رسد؛ برای تصفیه خانه بیمارستانها نیز از محل سفر رئیس محترم جمهور۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای این بخش گذاشته شد و برای اتمام آن اعتبار دیگری نیز در نظر خواهیم گرفت.
استاندار گیلان سرانه تولید زباله در شهر را ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم دانست و افزود: در روستا این مقدار باید کمتر از این میزان باشد و دهیاران نباید زبالههای تفکیک نشده را تحویل بگیرند تا روستاوندان تفکیک زباله از مبدا را انجام دهند.
*عملکرد جهادی مسئولان رضایت مردم و خداوند را در پی دارد
عباسی فرمانداران را مسئول تمام اتفاقات به وقوع پیوسته در شهرستانها دانست و افزود: طبق گزارشات ۴۱ نفر از دهیاران استان به مراجع قضایی معرفی شدند و ۱۸ مورد شکایت از شهرداران گزارش شده است؛ اگر دهیاری در چارچوب شیوه نامهها حرکت نکند و در مراجع قضایی محکوم شود ما حمایت لازم را از دهیار مربوطه نخواهیم داشت؛ دهیاران در صدور پروانهها، کاربریها و طرح هادی دقت لازم را داشته باشند چراکه دهیاران نمایندگان استاندار در روستا هستند و از جایگاه حقوقی برخوردارند؛ نباید پروانهای صادر شود و بعد مشخص شود این پروانه غیر قانونی بوده است.
وی تصریح کرد: در عین حال از عملکرد مسئولانی در هر سطحی در استان که عملکردی قانونی و در جهت رضایتمندی مردم که رضایت خدا را در پی دارد؛ داشته باشند تمام قد حمایت می کنیم.
* ۱۳ آبان شکوه اقتدار ، اندیشه و تفکر ناب اسلامی ایرانی
عباسی در ادامه به در پیش بودن روز ۱۳ آبان و اتفاقات اخیر جهان بویژه در فلسطین اشغالی و مظلومیت مردم غزه اشاره و کشتار رژیم جعلی و کودک کش صهیونیستی که با حمایت همه جانبه آمریکا و کشورهای اروپایی انجام میشود را محکوم کرد.
وی گفت: امام(ره) در سال ۱۳۴۲ با فریاد رسای معنویت، اعتقادات دینی، فقهی و اسلامی علیه کاپیتولاسیون قیام کرد و در ۱۳ آبان ۴۳ تبعید شدند و این حرکت آغازی برای مبارزه با صهیونیست و استکبار جهانی بود؛ ما نیز در مکتبی تربیت یافتهایم که امام امت شناخت کافی از افکار شوم آمریکا و صهیونیست داشت و بیداری، بصیرت و گفتمان دشمن شناسی و استکبار ستیزی را به ما آموخت.
وی اضافه کرد: دشمن خیرخواه ما نیست بلکه به دنبال آن است تا ما را از مسیر اصلی باز بدارد و ۱۳ آبان رویدادی است که نشان میدهد ما دشمن را شناخته ایم و با بصیرت به مسیر خود ادامه می دهیم.
نماینده عالی دولت در گیلان تاکید کرد: در ۱۳ آبان انتظار داریم دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی و آحاد مردم وارد صحنه شوند و باری دیگر شکوه اقتدار ، اندیشه و تفکر ناب اسلامی ایرانی را به نمایش بگذارند.
وی ادامه داد: باید به دشمنان نشان داد که همواره پای نظام و انقلاب ایستاده ایم و نسبت به ظلم به امت اسلامی بی تفاوت نخواهیم بود.
استاندار در ادامه به نزدیکی انتخابات نیز اشاره کرد و افزود: در این انتخابات باید مشارکت بالایی با چهار راهبرد تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری (مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت انتخاباتی) داشته باشیم و دهیاران بعنوان نمایندگان وزارت کشور در روستاها باید نقش پررنگی در این بخش داشته باشند و در انتخابات له و علیه کاندیدایی فعالیت نداشته باشند.