به گزارش پایگاه خبری اقتصاد خزر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، مرکز اطلاعرسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، دکتر نوبخت در این نشست گفت: توسعه پایدار اکوسیستمهای مرتعی نیازمند مشارکت تشکلها به ویژه تعاونیها، اتحادیهها و انجمنهای صنفی مرتعداران است و این موضوع یکی از رویکردهای محوری سازمان است.
دکتر نوبخت با اشاره به اینکه اتحادیهها و انجمنهای صنفی مرتعداران، منافع مردم به ویژه جوامع محلی و بهرهبرداران عرصه منابعطبیعی را در نظر میگیرند تأکید کرد که این تشکلها میتوانند به عنوان بازوی توانمند سازمان در حفاظت و احیای عرصههای منابعطبیعی نقشآفرینی کنند.
سرپرست سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور با تأکید بر لزوم آسیب شناسی و بررسی نقاط ضعف، قوتها، فرصتها و تهدیدهای اتحادیه تعاونیهای منابع طبیعی در سطح استانها خواستار ایجاد کارگروه مشترک با حضور نمایندگان دفاتر فنی سازمان و اتحادیه ملی و انجمن صنفی مرتعداران برای تقویت این تشکلها شد.
نوبخت همچنین برنامهریزی مشارکتی، هماندیشی و تبادل نظر برای شناسایی و بازکردن گرههای موجود در مدیریت عرصههای منابع طبیعی کشور را ضروری دانست و گفت: زمینهسازی برای مشارکت تشکلها از جمله موارد مهمی است که میتواند به منابع طبیعی در رسیدن به اهداف کمک نماید.
مطالعه و بررسی تشکیل صندوق عمران مراتع در راستای مدیریت پایدار مراتع با تاکید بر توانمندسازی مرتعداران و مستندسازی و فرهنگسازی الگوهای موفق از دیگر مواردی بود که در این نشست توسط دکتر نوبخت به آن اشاره شد.
بر اساس این گزارش، در این نشست نمایندگان اتحادیهها، تعاونیها و انجمنهای صنفی مرتعداران نظرات، پیشنهادات و راهکارهای مورد نظر خود را به سرپرست سازمان منابع طبیعی ارائه کردند.