ابراهیم نجفی اسپیلی (عضو کمیسیون کشاورزی)با اشاره به کمبود میزان تولید برنج در کشور اظهار داشت: میزان تولید برنج کشور ۲٫۲ میلیون تن و نیاز داخلی ۳٫۲ میلیون تن است و ما ناچاریم برای اغنای بازار یک میلیون تن برنج وارد کنیم تا به خودکفایی تولید برنج برسیم.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با تأکید بر لزوم حمایت از شالیکاران در راستای افزایش میزان تولید برنج در کشور و به دنبال آن کاهش واردات این محصول در سالهای آینده افزود: میتوان با ارائه تسهیلات و امکانات به بخش تولید و کشاورزی، تولید را افزایش داد.
نماینده مردم آستانهاشرفیه در مجلس با بیان اینکه البته این واردات تنها مختص برنج نبوده و در بحث نهادهها نیز با کمبود بسیار مواجه هستیم خاطرنشان کرد: میزان مصرف جو در کشور و تولید آن به ترتیب ۶ و ۲٫۵ میلیون تن است پس باید این کمبود وارد شود.
وی با بیان اینکه نیاز کشور به ذرت ۹ میلیون تن در حالیکه تولید آن یک میلیون تن است و باید ۸ میلیون تن ذرت وارد شود ابراز داشت: همچنین نیاز داخلی به سویا نیز ۴ میلیون تن و تولید سویا ۵۰ هزار تن است که همه اینها با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد میشود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه این نهادهها نیاز مرغداریها، دامداریها و کارخانجات کنسانتره است و باید در اختیار آنان قرار دهیم گفت: یکی از دلایل تأکیداتی که بر تک نرخی شدن ارز هست مشکلاتی است که در این حوزه با آن مواجه هستیم.
نجفی به نطق میان دستور خود در جلسه ۱۹ آبان مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و عنوان داشت: درخواست من از وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه در نظر گرفته شدن چالشها و خواستههای بخش کشاورزی استان گیلان در بودجه سال آینده است.
وی گفت: از جمله مطالبات بخش کشاورزی گیلان میتوان به برقراری خط ویژه اعتباری جهت پرداخت تسهیلات کمبهره ۶ درصد برای نوسازی، تجهیز و اصلاح ساختار کارخانههای شالیکوبی استان، تأمین ماشینآلات و توسعه و اصلاح واحد تبدیلی و فناوریهای مرتبط اشاره داشت.
عضو مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس خاطرنشان کرد: همچنین تجدید نظر و تغییر زمانبندی از تغییرات پیشبینی شده در بند(خ) ماده ۳۳ قانون برنامه ششم توسعه جهت استمهال بدهی کشاورزان خسارتدیده ناشی از حوادث از دیگر مطالبات ما از مسئولان مربوطه است.