بهزاد پارسا با اشاره به تاثیر تخصص در امر ساخت و ساز، اظهار کرد: دنیای امروزی دنیای تعهد و تخصص است و در هر رشته و رستهای استفاده از افراد متخصص امری بدیهی است. نگاهی به زلزلههای اخیر و مقایسه آنها با زلزلههای سالهای گذشته موید تاثیر مهندسان متخصص و کارایی قوانین ساخت و ساز است.
وی افزود: زمین لرزه شدید اخیر به بزرگی ۶.۳ و ۶.۴ در مقیاس ریشتر با فاصله کمتر از یک دقیقه که در جنوب کشور رخ داد و پایداری ساختمانها در مقابل آن و کاهش چشمگیر خسارات جانی، نتیجه استفاده از مهندسان صاحب صلاحیت در ساخت و ساز و رعایت مقررات ملی ساختمان و آیین نامه ۲۸۰۰ زلزله میباشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان ادامه داد: در مقایسه زلزله مذکور با زلزله تقریبا مشابه سال ۱۳۸۲ در شهر بم با بزرگای ۶/۶ ریشتر که بیش از ۳۰ هزار نفر کشته و خرابیهای وسیعی بر جا گذاشته بود در مییابیم درک صحیح علم مهندسی و استفاده از آن ناجی جان و مال مردم شد؛ چراکه اگر تعهد و تخصص مهندسان در طراحی، اجرا و نظارت ساختمانها نبود به یقین امروز به واسطه این زلزله، شاهد ایرانی عزادار بودیم؛ عزادار هموطنانی که به دلیل ریزش ساختمانها جان باختند، عزادار فرهنگ نادرست استفاده از افراد فاقد صلاحیت در امر تخصصی ساخت و ساز و عزادار تفکر اشتباه صرفه جویی در هزینههای پایداری و استحکام ساختمانها که به قیمت از دست دادن جان و مال انسان تمام میشد.
پارسا گفت: خوشبختانه در زمین لرزه اخیر، مهندسان به واسطه درک صحیحی که از حرفه و مسئولیت خطیرشان دارند، در این آزمون سربلند بیرون آمدند. لازم است این آگاهی در جامعه نیز گسترش یابد و ساخت و ساز اصولی فدای صرفه جویی مقطعی نشود که هزینه برای ساخت و ساز فنی و اصولی، سرمایه گذاری محسوب میشود، سرمایه گذاری برای افزایش کیفیت و طول عمر ساختمانها، سرمایه گذاری برای ایمنی ساختمانها و در نهایت سرمایه گذاری برای حفظ جان و مال انسانها.
وی تصریح کرد: امیدواریم همکاران فرهیخته جامعه مهندسی نیز در عمل به وظایف خویش همچون گذشته دقیق و متعهد باشند و در جهت ارتقا و تعالی جایگاه مهندسان و حرفه مهندسی و تامین اهداف قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مجدانه تلاش کنند.