انتشار آمارهای روزانه نشاندهنده این نکته است که روند روبه رشد همهگیری کرونا در پیک پنجم با فعالیت گسترده ویروس جهش یافته دلتا همچنان ادامه داشته و ظاهرا تا رسیدن به قله و آغاز روند نزولی فاصله داریم.
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به آمارهای منتشر شده روز گذشته وزارت بهداشت تاکید دارند، افزایش ۱۰٫۷ درصدی نرخ ابتلا نسبت به دو هفته قبل نشان دهنده این نکته است که در دو هفته آینده هم این روند ادامه دارد چون براساس الگوهای گذشته هر دو هفته شاهد نوسانهای معناداری در این زمینه بودهایم.
به گفته این گروه البته بررسی آمارهای رشد ۱۶٫۸ درصدی نرخ بستری و البته ۳۱٫۶ درصدی بستری در بخش مراقبتهای ویژه نیز زنگ هشدار را به صدا در آورده که در دوره یاد شده احتمالا روند افزایشی قابل توجهی از نرخ فوتیها را خواهیم داشت چون براساس تحقیقات انجام شده افزایش میزان بستری در بخش مراقبتهای ویژه دو تا سه روز بعد اثرگذاری خود در جداول آماری را در صعودی شدن نرخ مرگ نشان میدهد، اگرچه آخرین آمار نرخ مرگ ناشی از کرونا نسبت به یازدهمین روز مرداد ۱۴۰۰ با رشدی معادل ۵۹٫۳ درصد به رقمی معادل ۶۵۵ نفر رسیده است.
این گروه معتقدند ادامه این روند و طولانی شدن دوره پیک پنجم با توجه به فعالیت گسترده ویروس دلتا این احتمال را تشدید میکند که نیمه شهریور ماه احتمال شکلگرفتن پیک جدید وجود دارد و درصورتی که به رعایت پروتکلهای بهداشتی و البته اجرای دقیق قرنطینه بیماران توجه نداشته باشیم قطعاً پیک بعدی نگران کنندهتر از حتی پیک فعلی خواهد بود چون اثرگذاری افزایش تعداد افراد واکسینه شدن در پیک پنجم نیست و این اتفاق تنها از میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در پیکهای بعدی جلوگیری خواهد کرد.
کارشناسان بهداشت و درمان همچنین با اشاره به قرار گرفتن در آستانه ثبت ۹۹۰۰۰ فوتی ناشی از کرونا از ابتدای همهگیری تا امروز تاکید میکنند: شواهد موجود تا امروز نشان میدهد تعطیلات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا که برای کاهش جابهجایی مردم بوده آنطور که لازم بود از سوی هموطنان جدی گرفته نشده است و ثبت افزایش آمار تردد ۸٫۵ درصدی روز گذشته در جادههای مواصلاتی نسبت به ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ بیانگر دست به دست شدن بیشتر ویروس در گوشه و کنار ایران است.
رعایت فاصلهگذاری اجتماعی کلیدیترین راهکار
این گروه همچنین معتقدند بیتوجهی برخی واحدهای تولیدی، صنفی و خدماتی به موضوع اجرای قوانین دورکاری یا مدنظر قرار دادن تعطیلات سراسری به نوعی روند افزایشی تقاضای سفر درون شهری را هم تحت تاثیر قرار داده به صورتی که اخبار منتشر شده از متروی کلانشهر تهران نشان میدهد تجمع مسافران در واگنها مثل روزهای عادی بوده و رعایت اصول فاصلهگذاری و پروتکلها کاهش چشمگیری داشته است.
در این زمینه البته کارشناسان تاکیددارند بیتوجهی به موضوع پروتکلهای بهداشتی میتواند روند تصاعدی افزایش بیماران را به دنبال داشته باشد که این روند به کمبودهای بیشتری در بخش دارو، نیروی متخصص، تجهیزات و … منجر میشود و مدیریت کار را برای مسئولان و البته هموطنان بسیار پرهزینهتر خواهد کرد.
کدام داروخانهها دارو دارند؟
درحالی که با توجه به شیوع قابل توجه بیماری کرونا از ابتدای ماه جاری تا کنون کمبودهای بسیاری از جمله دارو در نظام بهداشت و درمان کشور ایجاد شده و بیماران یا همراهانشان برای تامین داروهای مورد نیاز با مشکلات عمدهای روبرو شدهاند،
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به شیوع غیرمنتظره بیماری کرونا در پیک پنجم، گفت: جهش ناگهانی تعداد بیماران درحالی اتفاق افتاد که حداقل برای مصرف شش ماه داروی رمدسیویر موجودی داشتیم؛ اما افزایش هشت برابری بیماری و به دنبال آن تقاضای قابل توجه کمبودهایی را ایجاد کرد.
سید حیدر محمدی همچنین تاکید کرد: امکان پیشبینی این چنین جهش تقاضا برای دارو تقریباً غیر ممکن بود اما با توجه به شرایط بلافاصله برای رفع مشکلات اقدام و کمبودی ایجاد نشد.
محمدی در ادامه افزود: برای تامین نیاز مردم ناچار شدیم که با توجه به کمبود، واردات داشته باشیم؛ اما به محض رفع کمبود، واردات قطع و کماکان از تولید داخل استفاده میشود.
مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو درباره تعداد واکسن توزیع شده نیز اظهار کرد: در زمینه توزیع واکسن ها در واقع ما توزیع اولیه را انجام میدهیم و تاکنون حدود ۱۷ میلیون و ۲۱۰ هزار عدد واکسن سینوفارم تحویل معاونت بهداشتی شده است. ۱۲۵ هزار واکسن بهارات، ۵ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۴۱۰ هزار عدد آسترازنکا، یک میلیون و ۲۰ هزار عدد اسپوتنیک و دو میلیون و ۵۴۹ هزار و ۴۷۷ عدد واکسن برکت به معاونت بهداشت داده شده است.
بهگفته محمدی مجموعاً ۲۶ میلیون و ۲۸۴ هزار و ۸۷ عدد واکسن تحویل معاونت بهداشتی شده و توزیع شده است. معاونت بهداشت هم واکسن را به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور توزیع و از آنجا به مراکز تحویل داده می شود. تاکنون بیش از ۱۶ میلیون عدد آن تزریق شده است.
وی افزود: مجموعه برکت هم مستمرا تولید را انجام میدهد و هر دو روز یک پکش را تحویل می دهد و بعد از آزمایشات لازم و تایید سلامت واکسن، در اختیار معاونت بهداشت قرار می گیرد. از زمانیکه واکسن را واکسنساز تولید میکند، ۱۴ روز نیاز است که پاسخ تست های آن آماده شود. درباره سرم هم همینطور است.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو گفت: اگر شرکتی سرمی در انبارش باشد و توزیع نکرده، به جز سرم هایی که منتظر پاسخ تست هایشان هستند، مصداق احتکار است و باید برخورد شود.
البته کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند وزیر بهداشت قبل از آغاز پیک پنجم همواره از برنامهریزی و آمادگی کامل برای مقابله با مشکلات احتمالی سخن گفته است و در همان دوره که افزایش بیماری در هندوستان نگران کننده شده بود و زمزمههای ورود ویروس دلتا به استانهای شرقی کشور به گوش میرسید تمام کارشناسان هشدار داده بودند که سونامی بیماری میتواند کمبودهای قابل توجهی به نظام بهداشت و درمان ایران تحمیل کند و نتایج نا گواری به دنبال خواهد داشت و شاهد مثال آن هم امروز از کمبود کادر درمانی، تجهیزات، دارو و سرُم، اکسیژن و تجهیزات بیمارستانی است.
اما روز گذشته وزارت بهداشت فهرست تازهای از مراکز ارایه دهنده داروهای مرتبط با بیماری کرونا منتشر کرد تا به این شیوه بیماران جهت تامین نیازهای خود مشکلات کمتری داشته باشند برای دریافت اطلاعات این مراکز روی لینک(فهرست داروخانههایی که داروی کرونا ارایه میکنند) کلیک کنید.
استان اصفهان/ بحران کاملا مشهود است
آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونهگیری شده ویروس کرونا در استان ۶۲۲۳ نفر بودند که ۲۵۱۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۶۱۹ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۴۱۷ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۳۰۵ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۴۶ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۳۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۵ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان ایلام/ ۲۴ ساعت گذشته ۳۴۳ مورد جدید ثبت شد
محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۴۹ هزار و ۴۱۹ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۳۴۳ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۴۱۶ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۸۸ بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها ۴۶ هزار و ۳۴۸ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته چهار مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان که دو مورد در شهرستان ایلام و دو مورد مورد مربوط به شهرستان دره شهر گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۸۸۳ نفر بوده است.
استان بوشهر/ افزایش نگرانیها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، از افزایش نگران کننده مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستانهای استان خبر داد و اظهار داشت: روزانه حدود یکهزار بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در استان بوشهر شناسایی و ۲۰۰ نفر آنان بستری میشود.
سعید کشمیری، از افزایش بستریها و فوتیهای کرونایی خبر داد و بیان کرد: افزایش شمار مراجعه کنندگان نگرانیها را برای افزایش تعداد بستریها و مرگ و میرها در روزهای آینده بیشتر کرده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر، با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد تستها، کرونا مثبت است افزود: از مجموع تختهای بیمارستانی استان بوشهر، ۹۰۰ تخت آن به بیماران کرونایی اختصاص یافته و این تختها در حال افزایش است.
وی از افزایش روز افزون آمار مبتلایان و فوتیها خبر داد و تصریح کرد: این افزایش ابتلا و مرگ و میر کرونایی نتیجه کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی است بهگونهای که میزان رعایت این دستورالعملها به زیر ۵۰ درصد رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تعداد بستریهای بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر را ۹۰۰ نفر دانست و افزود: بیش از ۳۰۰ بیمار در بیمارستانهای مرکز استان بستری هستند و این درحالی است که اکنون ۶۷ نفر در بخش مراقبتهای ویژه و ۳۱ نفر در وضعیت حاد این بیماری هستند.
کشمیری، با اشاره به فوت ۷ آقا و ۹ خانم بین سن ۲۴ سال تا ۷۸ سال در ۲۴ ساعت گذشته خاطر نشان کرد: با ثبت ۱۶ مورد فوتی دیگر فوتیهای کرونایی استان بوشهر به یکهزار و ۶۳۷ نفر رسید.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر، با اشاره به طرح واکسیناسیون کرونا تصریح کرد: تاکنون بیش از ۳۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال این استان واکسن کرونا دریافت کردهاند.
وی بیان کرد: بر این اساس ۸۰ درصد جمعیت بالای ۵۰ سال و ۶۵٫۴ درصد جمعیت بالای ۴۰ سال و ۴۸٫۵ درصد جمعیت ۴۰ تا ۵۰ سال در استان بوشهر واکسن کرونا دریافت کردهاند.
استان کرمان/ شرایط وخیم و نگران کننده است
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان هزار و ۱۵۸ مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۶۶۲ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۶۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲۰۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۹۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۳۰ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۲۴۸ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۲ هزار ۵۶۷ مورد رسیده است.
وی به فوت ۲۰ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۹۳۶ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۵۹۶ هزار و ۱۲۱ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۱۵۵ هزار و ۹۱۶ مورد است.
در این شرایط حسین صافیزاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با ابراز تاسف از اینکه روزهای بدی را شاهد هستیم اظهار داشت: در روز گذشته هزار و ۷۷۱ مورد بستری موارد مثبت و مشکوک به بیماری کرونا در کل استان کرمان داشتیم که قابل مقایسه با ماههای قبل به هیچ عنوان نیست.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۳۰ نفر در آی سی یو بستری هستند و شرایط خوبی ندارند گفت: در بازدیدهای اخیر از سطح شهر، در مغازههای توزیع مواد غذایی و به خصوص کافهها دیدیم که جوانان نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بسیار بیتوجه هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اینکه روزهای درگیری با ویروس کووید ۱۹ روز به روز سختتر میشود و آمار روند واکسیناسیون در استان کند است افزود: تا به امروز تنها ۲۸ درصد از واجدین و گروههای مورد هدف در کرمان واکسن نوبت اول و تنها ۸ درصد دز کامل را دریافت کردهاند و در کل استان هم شرایط به همین منوال است.
عباس محمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی سیرجان نیز با بیان اینکه وضعیت سیرجان به لحاظ شیوع کرونا اصلاً خوب نیست و آمار بیماران به شدت افزایش یافته است اظهار داشت: طی دو الی سه هفته اخیر آمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستانهای سیرجان به بیش از ۵۰۰ نفر رسیده است.
وی این آمار را بیش از دو برابر پیکهای قبلی عنوان کرد و گفت: وضعیت بسیار حاد و سخت است و حتی اگر کمبود فضا، دارو و تجهیزات هم نداشته باشیم دیگر پرسنل نداریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سیرجان با بیان اینکه تقریباً ظرفیت تختهای دو بیمارستان سیرجان تکمیل است افزود: ۷۰ درصد تختهای بیمارستان امام رضا (ع) و ۷۳ درصد تختهای بیمارستان غرضی به کرونا اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ تخت دیگر به ظرفیت تختهای بیمارستانی سیرجان اضافه کردیم اما به معنای این نیست که این میزان میتواند جوابگو باشد تصریح کرد: هر لحظه ممکن است این تختها هم پر شود و دیگر بیمارستان نتواند جوابگو باشد و مجبور شویم بیماران را در جایی دیگر بستری کنیم.
استان فارس/ تلخی بیپایان بهترین توصیف
«تلخی بیپایان» واژهای مناسب برای توصیف این روزهای استان فارس در پی شیوع گسترده بیماری کرونا است. تعداد قابل توجه و کاهش سن جانباختگان و مبتلایان سبب شده که هر روز خانوادههای بیشتری درگیر این بیماری منحوس شوند.
هر روز خانوادههای بیشتری عزیزانشان را راهی بیمارستانهای مملو از بیمار کنند یا اینکه در لیست انتظار قرار بگیرند، هر روز خانوادههای بیشتر داغدار میشوند و این یعنی رنجی بزرگ برای استان فارس، برای ما و برای کادر درمان که یک سال و نیم است خستگی بر جانشان مانده است.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع بیماری کووید۱۹ تاکنون، یک میلیون و ۳۰۰ هزار و ۷۲۵ تست تشخیصی مولکولی و سریع در استان فارس، شامل یک میلیون و ۱۶۲ هزار و ۳۷۸ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، ۳۵۰ هزار و ۸۱۴ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون، ۱۳۸ هزار و ۳۴۷ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۲۶ هزار و ۹۴۵ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۳۷۷ هزار و ۷۵۹ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
با بستری ۶۵۱ بیمار جدید مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستانهای استان بستری هستند به پنج هزار و ۳۸ نفر رسیده که از این تعداد ۴۰۱ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
با اعلام جان باختن ۵۲ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جانباختگان ناشی از کووید۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به پنج هزار و ۶۷۴ نفر رسیده است.
استان سمنان/ هنوز به قله پیک پنجم نرسیدهایم
بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا در استان سمنان، روز گذشته در مجموع ۱۰۰ نفر در بیمارستانهای زیرمجموعه ۲ دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و شاهرود بستری شدهاند.
بر این اساس مجموع بیماران مبتلای قطعی و مشکوک به ابتلا به کرونا در استان سمنان که در بیماراستانهای این استان بستری هستند به ۷۵۵ نفر رسیده است.
روز گذشته در مجموع ۵۲۰ بیمار با علائم تنفسی مشکوک به ابتلا به بیماری کرونا به بیمارستانهای استان سمنان مراجعه کردند. در این روز ۴۶۴ مبتلای قطعی بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی (آزمایش PCR) در استان سمنان شناسایی شدند که ۳۶۴ نفر آنان به صورت سرپایی بوده و ۱۰۰ نفر آنان نیز بستری شدهاند.
در روز گذشته همچنین ۷۹ بیمار مبتلا به کرونا در استان سمنان، پس از بهبودی کامل و با حال عمومی مساعد از بیمارستانها مرخص شدند تا با توجه به ۱۰۰ بستری جدید ۲۱ نفر به تعداد بیماران بستری در بیمارستانهای این استان افزوده شود و بر این اساس تعداد بیماران مبتلای قطعی یا مشکوک به ابتلا به کرونا بستری در بیمارستانهای استان سمنان از ۷۳۴ نفر به ۷۵۵ نفر افزایش یابد.
ستاد مقابله با کرونا در استان سمنان همچنین تعداد فوتیهای ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان را چهار نفر اعلام کرد تا با این روند، آمار مرگومیر ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان همچنان بالا باشد.
استان هرمزگان/ روزهای سیاه استان ادامه دارد
روزهای سیاه کرونایی هرمزگان تمامی ندارد و مون سهمگین این ویروس منحوس دامنگیر نقاط مختلف استان شده و بیماری در گوشه گوشه هرمزگان انتشار یافته است.
روند بستری بیماران کرونایی سرعت گرفته و حجم مراجعات بیماران به بیمارستانها گسترش یافته، مرگ و میر به حد بسیار زیادی رشد دارد و رخت سیاه بر تن مردم این استان پوشانده شده است، در این بین روز گذشته یک پزشک جراح و یک کودک سه ساله نیز در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
در همین راستا دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: متاسفانه شرایط فعلی هرمزگان بسیار نامساعد است و شاهد اوج گیری کرونا و افزایش تعداد فوتیها هستیم و روز گذشته یک کودک نیز قربانی این ویروس شد.
وی افزود: نکته بسیار مهم بحث بیماریابی است که به شدت به دنبال بیماریابی و جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس هستیم، در روزهای اخیر روند تست گیری سرعت گرفته است تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۴۵۷۳۴۳ بوده است.
نوروزیان گفت: وضعیت بیمارستانها خوب نیست و در حال حاضر ۱۲۹۶ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان بستری هستند از این تعداد ۱۴۰ بیمار در بخش آیسییو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت ۴۱ بیمار نیز وخیم است.
وی تصریح کرد: متاسفانه بازهم آمار بیماران کرونایی قرنطینه در منزل از مرز ۲۰ هزار نفر عبور کرده و به رقم ۲۰۰۲۴ نفر رسیده که این مسئله بسیار نگران کننده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان ۱۴ بیمار دیگر شامل ۶ آقا و ۸ خانم در محدوده سنی ۳ الی ۸۹ سال از شهرستانهای بندرعباس (۵ نفر)، میناب (۲ نفر)، کیش (۲ نفر)، قشم، رودان، حاجی آباد، جاسک و پارسیان هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به ۱۹۵۲ نفر رسید.
استان مرکزی /۵۸۰ بیمار جدید در یک روز
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین وضعیت مبتلایان به کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: ۵۸۰ بیمار جدید کرونایی بر اساس آخرین یافتههای آزمایشگاهی در استان مرکزی شناسایی شد.
سیدمحمد جمالیان افزود: از مجموع بیماران جدید شناسایی شده، ۸۵ نفر در بیمارستانهای استان بستری شده که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت میکنند.
وی تصریح کرد: ۲۹۵ نفر از بیماران جدید شناسایی شده نیز به صورت سرپایی بودهاند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه شدهاند که با احتساب ۵۸۰ مورد ابتلای جدید، تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به ۷۵ هزار و ۹۲۸ نفر رسیده است.
جمالیان خاطرنشان کرد: در این بازه زمان پنج مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده که بر این اساس، تعداد فوتیها به دو هزار و ۳۴۳ نفر رسیده است.
رئیس علوم پزشکی اراک با اشاره به آخرین وضعیت مراکز درمانی استان مرکزی گفت: ظرفیت بیمارستانهای سطح استان تکمیل شده است و پس از تکمیل ظرفیت آخرین مرکز درمانی بیمارستان ولیعصر (عج) دیگر بخشی برای بستری بیماران نداریم.
وی ادامه داد: عدم رعایت پروتکل های بهداشتی باعث تضعیف روحیه کادر بهداشت و درمان میشود از مردم میخواهیم که با رعایت پروتکل های بهداشتی و عدم حضور در تجمعات یاریگر مدافعان سلامت باشند.
جمالیان تصریح کرد: نقاهتگاه بیمارستان امیرالمومنین یک بخش کمکی و پشتیبان بیمارستان می باشد که این مرکز به درمان سرپایی بیماران میپردازد و روزانه چهارصد تا پانصد بیمار ارائه خدمت می شود.
وی خاطرنشان کرد: طبق بازدیدهای میدانی انجام شده در مرکز شهر شاهد رعایت حداکثری پروتکل های بهداشتی در هیئات مذهبی بودیم اما در برخی هیئات حواشی شهر پروتکلها در حد مطلوب رعایت نمیشود.
استان همدان/ مراجعه ۱۱۶۰ نفر به مراکز درمانی
دکتر محمد طاهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: با فوت هفت بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته آمار مرگومیر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به دو هزار و ۴۶۳ مورد رسیده است.
وی با بیان اینکه در روز گذشته یک هزار و ۶۱۰ بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به بیمارستانها و مراکز درمانی استان مراجعه کردند، تصریح کرد: ۲۷۸ نفر از مراجعان به بیمارستانها در بخش عادی بستری شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ۲۵ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۴۳ بیمار بستری در بیمارستانهای استان وخیم گزارش شده است.
طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستانهای استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستانهای اسدآباد یک هزار و ۶۷، بهار یک هزار و ۱۳۷، تویسرکان یک هزار و ۲۰۴، رزن ۹۱۵، درگزین ۳۱۱، فامنین ۳۴۷ و کبودراهنگ یک هزار و ۱۷۲ نفر است.
وی گفت: تاکنون چهار هزار و ۲۱۳ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۶۹۳ نفر در نهاوند و هشت هزار و ۵۴۰ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شدهاند.