به گزارش اقتصادخزر به نقل از وبدا، دکتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه جلسه امروز ستاد به ریاست رییس جمهور و حضور همه اعضا برگزار شد، اظهار کرد: امروز گزارش های مفصلی در ارتباط با اقدامات حوزه بهداشت و درمان ارائه شد و وضعیت شیوع بیماری در دنیا بررسی شد؛ روند بیماری در کشورهایی همچون هندوستان، برزیل و آمریکا همچنان صعودی است.
وی درباره وضعیت شیوع بیماری در ایران هم، گفت: خوشبختانه در کشور به قله و پیک بیماری رسیده و درحال عبور هستیم، روند شیوع بیماری در کشور نزولی است که البته این موضوع ناشی از تلاش، همکاری و دقتی است که همه مردم در رعایت پروتکل ها انجام دادند؛ امیدوارم رعایت پروتکل ها و تلاش ها ادامه یابد و میزان بیماری کمتر شود و ان شاالله بیمارستان ها تخت های خالی بیشتری پیدا کنند.
دکتر رئیسی با بیان اینکه اوج این بیماری بسیار بلند بود، عنوان کرد: گرچه روند بیماری نزولی شده اما میزان بیماران بستری بیمارستان ها هنوز زیاد است هرچند ورودی به بیمارستان ها کم شده است.
آخرین رنگ بندی کرونایی شهرها
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آخرین رنگ بندی کرونایی شهرها توضیح داد: خوشبختانه تعداد شهرهای قرمز به ۴۶، نارنجی به ۲۶۳ و زرد به ۱۳۹ رسیده است؛ روند بیماری رو به کاهش است، تقریبا دو هفته گذشته ۳۰۱ شهر قرمز داشتیم.
وی با بیان اینکه روند بیماری در ۲۶ استان کاملا نزولی شده است و در حدود پنج استان دیگر گرچه به قله نزدیک شدیم، اما روند نزولی سرعت نگرفته و امیدوارم در هفته آینده این روند به سرعت کاهشی شود و تعداد شهرهای قرمز کمتر شود، بیان کرد: استان های خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، هرمزگان و تهران به دقت و مراقبت بیشتری نیاز دارند؛ گرچه تقریبا به اوج بیماری رسیده اند، فعلا روند صعودی متوقف شده و رو به کاهش است که امیدوارم به زودی این استان ها هم از این وضعیت خارج شوند.
جزییات محدودیت تردد در ایام عید فطر
دکتر رئیسی ضمن تشکر از مردم برای رعایت پروتکل ها در شب های قدر به مصوبات امروز جلسه اشاره و اظهار کرد: تردد در روزهای منتهی به عید سعید فطر از ساعت ۱۴ سه شنبه تا ساعت ۱۲ شنبه در همه شهرهای قرمز، نارنجی و زرد ممنوع شده است. جریمه تردد در شهرهای قرمز یک میلیون تومان و در شهرهای نارنجی و زرد ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود. به طور کلی تردد ممنوع است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: یکی از مهمترین مولفه ها برای شیوع ویروس جهش یافته (آفریقایی و هندی)، تردد است که منع تردد ها میتواند بسیار کمک کننده باشد.
وی در ادامه به چگونگی فعالیت مشاغل اشاره و خاطرنشان کرد: طی چند هفته گذشته، در شهرهای قرمز فقط مشاغل گروه یک و در شهرهای نارنجی مشاغل گروه یک و دو فعال بودند، اما باتوجه به تصمیم امروز ستاد، در شهرهای قرمز و نارنجی مشاغل گروه یک و دو میتوانند به مدت دو هفته، فعالیت داشته باشند. اگر در این مدت توسط صنوف مختلف تخلفی رخ دهد، صنف متخلف در شهرهای قرمز به مدت سه هفته و در شهرهای نارنجی به مدت دو هفته، پلمب خواهد شد.
امروز، آغاز ثبت نام سالمندان ۸۰ سال به بالا که از واکسیناسیون جا مانده اند
دکتر رئیسی همچنین درباره واکسیناسیون، توضیح داد: از ساعت ۱۴ امروز سامانه مربوطه در وزارت بهداشت (salamat.gov.ir) راه اندازی می شود و سالمندان بالای ۸۰ سالی که برای واکسیناسیون با آنها تماس گرفته نشده، می توانند به سامانه مراجعه کرده و ثبت نام کنند. تاکید می کنم که هیچ گونه نیازی به مراجعه حضوری نیست. همکاران من با آنها تماس می گیرند و اعلام می کنند که در چه روز و چه ساعتی باید به کدام مرکز مراجعه کنند. اگر افراد ۸۰ سال به بالا واکسن دریافت نکرده اند نگران نباشند و نوبت آنها از بین نخواهد رفت، واکسن به تعداد کافی برای این عزیزان وجود دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر واکسیناسیون ۷۵ ساله ها را هفته بعد اعلام کنیم نوبت ۸۰ سالهها نمیسوزد و نگران نباشند. به شدت از تجمع باید جلوگیری شود. براساس مصوبه امروز ستاد همه دستگاههای دولتی، نظامی، انتظامی و غیردولتی موظف شدند مکان های بزرگ خود را برای واکسیناسیون در اختیار ما قرار دهند؛ وزارت خانه های آموزش پرورش، علوم، ورزش و جوانان و نیروهای انتظامی موظف شدند مکانهایی که تهویه مناسب دارند به طوری که سبب تجمع نشوند برای واکسیناسیون در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند.
وی عنوان کرد: از عزیزان در نیروی انتظامی، بسیج و نیروهای مسلح در کنترل مرزهای شرقی که بسیار خوب عمل کردند تشکر می کنیم؛ طی هفته گذشته بیش از ۳۸۰۰ نفری که غیرقانونی وارد خاک ایران شده بودند را با توجه به شیوع ویروس جهش یافته بازگرداند و اجازه ندادند وارد کشور شوند.
تاریخ برگزاری آزمون ها طبق ستاد ملی مقابله با کرونا
دکتر رئیسی در ارتباط با زمان و چگونگی برگزاری آزمون ها هم در کشور گفت: آزمون ها را باید به ۲ قسمت تقسیم کنیم، آزمون هایی که زیر نظر آموزش پرورش و آنهایی که زیر نظر وزارت علوم و سایر سازمان ها برگزار می شوند. کنکور سراسری در تاریخ ۹، ۱۰، ۱۱ و ۱۲ تیر ماه برگزار خواهد شد؛ وزرای علوم و آموزش پرورش امروز توضیحاتی دادند و ستاد تصمیم گرفت.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته در ۶، ۷ و ۸ مرداد ماه برگزار خواهد شد، آزمون کاردانی به کارشناسی ناپیوسته ۲۲ مرداد، آزمون کانون وکلای دادگستری ۲۵ تیرماه و آزمون نظام مهندسی ۱۳، ۱۴ و ۱۵ مرداد ماه برگزار خواهد شد.
وی در ادامه به آزمونهایی که تحت نظارت وزارت آموزش پرورش برگزار می شوند، اشاره و اظهار کرد: براساس تصمیم امروز آزمون پایه نهم حضوری و از تاریخ ۲۷ اردیبهشت تا ۲۴ خرداد ماه و آزمون های پایه دوازدهم هم به صورت حضوری از تاریخ ۲۷ اردیبهشت تا ۲۴ خرداد ماه برگزار خواهد شد.
دکتر رئیسی افزود: آزمون های سنجش ملی پایه ششم در تاریخ ۲۵ اردیبهشت به صورت حضوری برگزار میشود، آزمون سمپاد در تاریخ ۲۰ و ۲۱ خرداد و آزمون مرحله دوم المپیادهای علمی دانش آموزان در تاریخ ۲۴ تا ۲۶ اردیبهشت و همچنین مرحله دوم آن ۲۳ تا ۲۵ خرداد به صورت حضوری برگزار خواهد شد. آزمونهای استخدامی و آزمونهایی که با تعداد کم برگزار می شوند نیز در موعد خود خواهد بود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ابراز امیدواری کرد با رعایت دقیق پروتکل ها شاهد این باشیم که به زودی از موج چهارم بیماری عبور کنیم و ۴۶ شهر قرمز صفر شود.
وی در پایان تاکید کرد: درمورد واکسیناسیون فعلا فقط عزیزان بالای ۸۰ سال که با آنها تماس گرفته نشده از ساعت ۱۴ امروز وارد سامانه شده و شماره تلفن و کد ملی خود را اعلام کنند تا همکارانم با آنها تماس بگیرند و نیازی به مراجعه نیست. دوستان عجله نکنید، واکسن به تعداد کافی داریم و نوبت آنها نمی سوزد.